ЦСКА така и не успя да счупи каръка и в мача с Лудогорец. "Червените" записаха 10-ия си пореден мач без победа, пак не вкараха гол и се задоволиха само с нулево равенство срещу шампионите на своя стадион.

Така набъбна и серията без гол на столичани, която вече е 932 минути, а класирането в Европа изглежда все по-трудно. Разградчани пък взеха важна точка по пътя си към четвърта поредна титла, макар че им се наложи да доиграят мача с човек по-малко заради изгонването на Александър Барт в края. 

Мачът не предложи почти никакви положения, като ЦСКА можеше да сложи край на черната серия в 78-та минута, но тогава Стефан Николич изпусна сам срещу вратаря. А това беше една от твърде малкото възможности в този мач. 

Двата отбора направиха изключително скучно първо полувреме. Те се захапаха от началото, но пренесоха битката си в центъра на терена и положенията бяха твърде малко, а когато ги имаше, бяха завършваха с неточни удари. 

Първата що-годе опасност се откри пред играчите на ЦСКА в 15-та минута. Тогава топката се озова в краката на Борис Галчев, който стреля опасно от около 20-ина метра, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

След тази ситуация "червените" се поактивизираха и имаха още две много добри възможности да открият резултата. Първата от тях беше в 24-та минута, когато Тончи Кукоч стреля на два пъти отляво на наказателното поле, но вратарят Владислав Стоянов показа страхотен рефлекс и се справи. 

Отново националният страж спаси тима си от гол в следващата минута. Тогава от границите на наказателното поле опасен удар отправи Стивън Сънди, но отново Стоянов беше на висота и се справи. 

С това се изчерпаха чистите голови ситуации преди почивката, а до настъпването ѝ двата тима залагаха предимно на далечни удари и статични положения. От тях обаче така и не се стигна до нещо сериозно, което да налага феноменална намеса на вратарите. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка, без да си отбележат гол и оставиха развръзката за втората част. А тя започна доста интересно, като гостите можеха да поведат и дори вкараха, но попадението им беше отменено. 

В тази ситуация Марселиньо стреля, топката рикошира в играч на ЦСКА и се озова в Жуниор Кишада, който прати топката в мрежата, но голът му не беше зачетен, защото беше зад защитата при изпълнението на сънародника си. 

Малко след това мачът беше спрян за около пет минути заради настелилия се дим върху терена от хореографията на "червените" фенове. А след подновяването на играта, темпото спадна още повече. 

Положенията бяха изключително малко, а битката се развиваше само в средата на терена и атаките на двата тима се рушаха далеч преди последния пас. Това правеше времето доста скучно за двамата вратари. 

Единственото сносно положение за "червените" дойде в 62-та минута, когато след центриране на Тончи Кукоч от фаул Апостол Попов игра с глава, но прати топката високо над вратата. 

След това продължи скучната игра с многобройни разигравания в центъра, продължителни атаки и позиционна битка. Това не доведе до сериозни положения пред двамата вратари, като едва в 75-та минута Марселиньо прати нещо като удар към Господинов, но изключително неточно. 

Най-чистото положение в мача дойде едва в 78-та минута. Тогава Стефан Николич се измъкна зад защитата и се озова сам срещу Владо Стоянов. Той напредна и стреля, но право в тялото на стража и провали сигурния гол за тима си. 

ЦСКА получи игрово преимущество в 88-та минута. Тогава Александър Барт беше изгонен за втори жълт картон за нарушение в центъра срещу Марио Бъркляча и до края на двубоя трябваше да бъде заменен от Христо Златински в центъра на защитата. 

Самият Златински можеше да донесе победата на тима си в четвъртата минута на продължението след пряк свободен удар, но топката мина леко встрани от вратата. В ответната атака Тони Силва се измъкна зад защитата на Лудогорец и стигна почти до аутлинията и стреля, но топката мина на няколко сантиметра встрани от целта. 

В крайна сметка това беше всичко в този мач и двата тима се оттеглиха в съблекалните, без да си вкарат голове. Така ЦСКА събра 48 точки и се изкачи временно на третата позиция, но преди мача на Литекс, с който е с равен актив. Лудогорец пък вече е с 59 точки и дърпа на Локомотив София с осем точки, но "железничарите" имат двубой от кръга.

ЦСКА: Анатоли Господинов, Тончи Кукоч, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Апостол Попов, Борис Галчев, Жуан Фелипе Рибейро, Стивън Сънди, Тони Силва, Стефан Николич;

Резерви: Якуб Дивиш, Пламен Крачунов, Кристиан Супусепа, Денис Причиненко, Марио Бъркляча, Неманя Милисавлиевич, Александър Аспарухов;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Браян Ангуло, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт, Христо Златински, Фабио Ешпиньо, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Михаил Александров, Марселиньо;

Резерви: Иван Чворович, Витиня, Георги Терзиев, Вандерсон, Абел Анисе, Даниел Абало, Юнес Хамза.