Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз – Илиан Стоянов, обяви, че се отказва от президентската надпревара.

Причината за това е законодателството в Япония, което не позволява на бившия национал да напусне страната и да се прибере в България, за да участва на Конгреса на БФС на 15 март.

Коловати подкрепи Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президентския пост на футболния съюз.

Ето какво написа Стоянов на профила си във Фейсбук:

„Приятели,

Днес беше крайният срок за подаване на документи за кандидатурите за президент на БФС. Преди Нова Година анонсирах, че ще участвам в тази битка, но поради невъзможност да напусна Япония, свързана с особености в местното законодателство, се отказах от това си намерение. Синът ми учи и тренира тук и като негов родител трябва да съм до него до навършване на неговото пълнолетие.

Пожелавам успех на екипа на Стилиян Петров. Зная че той не е лице на този екип, но той беше моят избор, защото е обединителна фигура и човек с голямо сърце. Искрено вярвам, че след 15-и март ще започне реална промяна в българския футбол!

Поздрави и успехи!“