Директорът на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов заяви за официалния сайт на "червените", че резултатите на юношеските отбори на "червените" през изминалия полусезон са надминали неговите очаквания. Той сподели впечатленията си от представянето на деветте отбора.

"По отношение на класиранията, отборите надминаха моите очаквания. Дадохме по 6 месеца гратисен период на треньорите да съберат отбори и да започнат да играят водеща роля в първенството. За моя радост адаптацията на новите деца, които дойдоха, приключи бързо и отборите записаха резултати, които в последните години не са си мислели, че могат. Особено съм доволен от U19, който завърши полусезона на 1 място, а постоянно момчетата бяха ангажирани и с дублиращия отбор. Въпреки всичко те се справиха със задачата.

При 17-годишните започнахме колебливо, имахме проблеми с контузени играчи, а и с треньора- поради здравословни проблеми на Антон Димитров, Христо Марашлиев пое отбора временно. За щастие Димитров е добре и след нова година се завръща на работа. Основната задача при 17 и 19-годишните е да се ориентираме кои момчета в близките години могат да заиграят в първия отбор и да им бъдат предложени професионални договори. Радващо е, че няколко играчи дават сериозна заявка за мъжете.", сподели Стефан Яръмов за cska.bg.

"Има много голям интерес към наши момчета. Наложи се дори да пуснем заповед до всички футболисти да не обръщат внимание на интереса от многобройните мениджъри. Имаше интерес към деца от 17 и 18-годишните. Те споделиха с нас, че ги ухажват различни мениджъри. Обяснихме им, че е по-добре за тях да се реализират тук като футболисти и вече като мъже да търсят по-високо развитие. Децата го разбраха и сега нямаме проблеми.

Първата ми задача в ЦСКА беше да създам колектив и той е налице. Събираме се заедно с всички треньори, обсъждаме мачовете, шегуваме се, има настроение. Предишните години не е било така, не са имали условия, търпели са големи загуби, не са имали селекция. В момента тези отбори имат 75-80%, някои отбори и 100% победи", обясни директорът на ДЮШ на ЦСКА.

"ЦСКА U16 е отбор, който е много равностоен, много добър. Водеше в първенството до преди 2 кръга, но заради участието в Купата на БФС, с оглед да запазим някои деца, допуснаха една загуба и тимът ще зимува на второто място. Апогеят на отбора на Сашо Борисов беше в двата ?-финала за Купата срещу силния отбор на Септември, в които нашите момчета победиха с по 3:0.

ЦСКА U15 на Добри Митов беше отбор, в който имаше предварителни сведения, че е един от най-слабо селектираните тимове, но благодарение на професионализма на Добри и 2-3 деца, които добавихме, отборът е на второ място в класирането и ще играе на републиканското.

Най-интересен парадокс имахме с набор 2003 година. Децата започнаха с Владо Манчев, сега са водени от Атанас Борносузов. След недобрите резултати в началото, дадох срок от 6 мача на момчетата до зимата да докажат, че имат място в отбора. Те се постараха и завършиха на второ място след 6 поредни победи. Този отбор има най-голям скок, момчетата показаха, че имат качества.
Набор 2004 е най-добре комплектованият отбор в школата- 11 победи в 11 мача. Размаза силните тимове на Левски и Славия с по 4-5 гола. Има много голямо качество на футболистите там и това ни кара да търсим селекция, за да вкараме още повече конкуренция в отбора.

В предишните години не сме имали отбори при наборите 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Добрите деца бяха избягали. В последния момент събрахме отбори. Добрата новина е, че трите възрасти- 2005, 2006/7 и 2008 ще играят на финалите през пролетта. Ние разговаряхме с доста от избягалите преди време деца и техните родители, те знаят, че на "Армията" вече има условия за тренировки, екипировка, децата тренират съвестно. Очакваме ги да се завърнат в ЦСКА.", заяви директорът на ДЮШ на ЦСКА за cska.bg.

"Когато дойдох в ЦСКА ми беше свито сърцето, не знаех как ще потръгне работата. Честно ви казвам, че тук намерих един отбор, в който има невероятни фенове и хора, личи от тях, че обичат децата, обичат отбора. Страхотно удоволствие, но и страхотна отговорност е да работиш за ЦСКА. Моето желание е наистина до 1-2 години да станем най-добрата академия в България, да имаме най-много собствени футболисти в първия отбор, да радваме тези хора с наша продукция и деца от школата. На тях им пожелавам да са здрави, да са все така всеотдайни и луди за футболен клуб ЦСКА, а аз като познавам собственика и ръководството на клуба мога да им гарантирам, че оттук нататък ни чакат само по-хубави дни, по-хубави мачове и излизане на европейска сцена", завърши директорът на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов.