Валентин Михов представи книгата "В играта на живота" във Варна. В нея бившият президент на БФС и на Професионалната лига, е главен герой. Много футболни легенди на Варна уважиха тържеството в ресторанта на Общината, като сред тях бяха областният управител Стоян Пасев, кметове на районни кметства, местни управници и общественици.

Идеята за написването е дошла след тежко боледуване на Михов. "След лечението ми в Рен, се чувствам жив, здрав, весел и позитивен. Но до 18 февруари тази година бях с толкова много здравословни проблеми. Не излизах от болницата. Когато се събуждах сутрин, си казвах - трябва да направя нещо, защото утре може и да не се събудя. След 61 години трябва да оставя една следа. На мисълта за книга ме наведе една песен на Емил Димитров - "Ако си дал" - никой не може да ти го отнеме. Книгата е посветена на семейството и приятелите ми. Аз съм много гузен пред моето семейство", разказа човекът-бохем, футболен деятел и общественик.

"Горд съм с успехите, които съм постигнал във футбола, където винаги имам ръст. Четири години, след като се отказах сам от футбола, продължавам да имам нови и нови предложения, но вече съм приключил. Този манталитет, който в момента е в управлението на спорта и конкретно във футбола, не ми отговаря. Аз съм съвсем различен човек. Мога да съдействам, мога да помагам. Дал господ, че от 25 години само нося на спорта.. и пак съм лош. Досега съм допринесъл с едни 90 млн. за българския футбола от реклама, но ми завидяха на комисионната. Така е в България - завистта и комплексарщината е голяма", сподели още Михов.

Стана ясно, че от 1993 година Михов живее в панелен блок. Никога не е имал банкова сметка в чужбина, нито пък по-голяма печалба от 80-100 хил. лева на година. "Това е една изповед, защото какъв ли не ме изкарваха през годините - милионер, крадец. Сега, когато го разбраха някои хора, ми се извиниха. И Кирил Домусчиев, и Венци Стефанов, а и други".

"Ще има втора книга, в която ще бъда още по-откровен. Не ви плаша, просто сега съм я зачекнал", каза с усмивка Валентин Михов.

Зам.кметът Христо Иванов връчи на автора плакет от името на общината. Вальо Михов получи подарък - книгата "Футболните национали и Европа" и от варненския спортен журналист и бивш футболист на Черно море Стефан Янев, със съавторството на Николай Райков и Иван Карабаджаков.