Бившият министър на младежта и спорта в последното правителство на Бойко Борисов Красен Кралев бе ВИП гост в "Ники Кънчев Шоу" по Дарик радио. Кралев взе отношение по обвиненията на фондация "Веселин Топалов" за нанесени щети на държавата в размер на 13 милиона лева във връзка със "сагата" ЦСКА. 

"Не бих казал, че скандалите са толкова много. Има опити да се наклевети някой, какъвто е случаят с мен. В края на мандата споменах, че най-тежките ми казуси бяха с федерацията по шахмат и базите на ЦСКА. Проблемът не идва от казуса с базите. Той е приключил. Проблемът идва от това, че федерацията по шахмат има от години рецидив в управлението си. Има задължения за неправилно изразходвани средства", коментира Красен Кралев и продължи:

"Възниква и казусът с базите. Това са пълни глупости, защото 13 милиона, които те коментират, това са задължения на ЦСКА към НАП. Ясно е записано, че тези 13 милиона са обезпечени. В този случай държавата не е загубила нито един лев. Няма такъв казус с ощетяване на държавата. Написано е ясно. Вторият момент - защо договорът е бил прекратен. Ясно е казано, че дружество, което се намира в процедура в обявяване по несъстоятелност не може да е наемател на публично-държавна собственост. Ние сме спазили разпоредбите. Най-чистият вариант е следващ буквата на закона. В ЦСКА имаше морален и правен казус. Законът казва това - прекратяваш договора, когато имало такова възникнало обстоятелство. Следвали сме разпоредбите на българския съд. Стриктно е спазен законът във всяка една точка."

Кралев коментира още, че е горд с взетото решение за ЦСКА и пак би постъпил по същия начин, защото така е предотвратен един възможен кървав сблъсък между различни фракции.

"Един от най-големите проблеми в държавата е доверието в успелия човек. Цял живот съм се занимавал с реклама и медии. Винаги съм се докосвал до проблемите на спортистите. Връзката с тях не се прави от официалната трибуна. Това беше една от отличителните черти в мандата ми", заяви още Красен Кралев и добави:

"Мисля, че всеки един елитен спортист разчита на подкрепата на държавата. Най-важното е да има справедливост в разпределението на средствата. За първи път нашият екип въведе ясни правила, които никой не може да оспорва. Да не забравяме, че спортът е основно социален проект."

Чуйте цялото интервю в прикачения звуков файл!