Днес в ресторант "Спортна среща" на Национален стадион „Васил Левски“ Асоциацията на българските футболисти награди най-добрите млади играчи от проведените през 2015 г. детски футболни турнири, част от програмата "Децата и Футболът".

На церемонията присъстваха президентът на АБФ Дончо Донев, както и други бележити имена от родния футбол, сред които Даниел Боримиров, Тодор Янчев и Дончо Донев.

Ето какво заяви за Гонг Тодор Янчев.

"За първи път съм като треньор, разликата не е голяма, тъй като идваме да уважим децата. Като футболист е доста по-лесно, както и на децата им е по-лесно, тъй като ЦСКА е може би най-актуалният отбор в България. Тогава разпознаването става по-лесно", заяви Янчев.

"Като треньор е по-трудно, като директор на цяла академия е доста по-трудно, тъй като като отговаряш за цяла академия за около 170-180 деца, да мислиш за тях. Когато си бил професионален футболист и ангажилентът ти е бил в друга посока, виждам в децата тази страст в играта, страстта, която ни е подтиклана и нас към играта", допълни бившият играч на ЦСКА.

"Неприятно е, че се стигна до тази ситуация. Няма яснота, какво става, това е правилото и да се почне на чисто, и да знаем това са правилата, това правим или това не правим. Ситуацията е объркана и феновете се чудят какво става. Най-хубавото е ЦСКА да си остане със старото дружество. Гриша Ганчев си прави сметката, тъй като той се е заел да го издържа със средствата, които разполага. Той трябва да намери най-доброто решение", продължи Янчев.

"След като има постоянно победи се радвам за ЦСКА. За един треньор победите сами говорят за него. Христо Янев се справя отлично с работата си", коментира Янчев актуалното спортно-техническо състояние на "армейците".