Цял отбор легенди изпратиха Васил Методиев-Шпайдела в последния му път. Легендарният треньор почина на 84-годишна възраст в понеделник. Бивши съотборници и съперници, приятели и роднини дойдоха на поклонението в църквата "Успение Богородично" в столичния квартал "Белите брези".

Най-много бяха представителите на Левски от различни поколения отбори на „Герена” – Наско Сираков, Антони Здравков, Емил Велев, десният защитник Пламен Николов, Станимир Стоилов, Цанко Цветанов, Петър Михтарски, Воин Войнов, Кирил Ивков и други, както и настоящият треньорски щаб на тима, воден от Петър Хубчев, и изпълнителният директор Павел Колев.

Да се сбогува с Шпайдела дойде бившият финансов директор на „сините” Константин Баждеков, както и хора от Локомотив (София), сред които собственикът на клуба Иван Василев и легендите на отбора Бойчо Величков и Ангел Колев.

„Българският футбол загуби изключително важни личности за малко повече от година. Жалко е, че през последните 10 години не се възползвахме от знанията им във футбола и затова сме на това дередже“, заяви Наско Сираков.

„Загубихме един голям човек. Даде всичко от себе си за футбола и визитката му го показва – шампион и с Локомотив, и с Левски. Незаменим е, на мен също много ми помогна“, каза легендата на Локомотив Сф Бойчо Величков.