ЦСКА съдейства за провеждането на Международен треньорски футболен семинар, който се проведе вчера и днес в комплекс "Царско село".

В него се включиха шестима треньори от Академия ЦСКА - Ивайло Станев (U19), Добромир Митов (U17), Сашо Борисов (U16), Христо Марашлиев (U15), Атанас Борносузов (U14) и Калоян Георгиев (Футбол 9, деца, родени 2007 г.). На семинара присъстваха специалисти от клубове и школи от цялата страна, както гости от Китай, Камерун, Япония и Македония.

За провеждането на практическите занимания съдействаха юношите старша възраст на ЦСКА (набор 1999, 2000 и 2001), които се включиха с голямо желание в интересните тренировки на германските лектори и останаха доволни от наученото. 

За първи път в България беше показана системата Exerlights - най-модерната и за сега единствена тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми. Нашите юноши я изпробваха по време на заниманието вчера.

Германските специалисти останаха впечатлени от младите таланти на ЦСКА и похвалиха треньорите за добре свършената работа с тях, информира сайтът на ЦСКА.