В ключов мач от 4-ия кръг на Югозападната Трета лига Ботев Ихтиман измъкна скъпоценна точка от лидера преди този кръг Вихрен Сандански. Момчетата на Валери Свиленов показаха желание и хъс за победа, но съумяха да стигнат само до 1 точка. Като мачът завърши 1:1.

Първо Кристиян Петров се разписа в 52-ата минута на срещата, но Вихрен изравни само 10 минути по-късно. В състава на гостите от Сандански личаха имената на Иван Иванов, Даниел Златков, Александър Якимов, Атанас Чепилов, но въпреки усилията на момчетата на Здравко Лазаров стигнаха само до точката.

Срещата, която се изигра на стадиона в Долна баня, поради ремонтни дейности в Ихтиман предложи качествен футбол. Ботев пропусна през първата част на няколко пъти да огорчи вратата на Мюмюнов, но футболистите така и не стигнаха до гол. Едно от най-хубавите положения беше създадено от Влади Бахъров, който стреля от границата на наказателното поле, но Мюмюнов спаси.

През втората част след грешка на Иван Иванов Ботев откри резултата. Асистенция на Кристиян Димитров позволи на Кристиян Петров да се разпише в 52-ата минута, което хвърли в екстаз феновете на домакините.

Вихрен стигна до попадение само десет минути по-късно, когато Йордан Харизанов беше точен отблизо и изравни резултата. До края на двубоя и двата тима имаха възможност да спечелят трите точки, но сякаш закономерно се стигна до крайното 1:1. Така Ботев взе точка, вкара първи гол във вратата на санданчани и вече има 2 точки в актива си. Вихрен е втори с 10, като за първи път този сезон не спечели двубой.

След края на двубоя наставникът на Ботев Валери Свиленов коментира, че точката е закономерна и разузнаването преди двубоя е дало своя резултат. 

"Футболистите се раздадоха до краен предел, изпълниха всички тактически указания и закономерно взехме точка. Вихрен са класен отбор, играха много добре и заслужават поздравления", заяви треньорът на Ботев след мача.

В друг двубой от този кръг Миньор победи Перун Кресна с 5:0 и е уверен лидер с 12 точки.

Резултатите от 4-ия кръг на Югозапад:

Рилски спортист Самоков - Банско 1:1
Ботев Ихтиман - Вихрен Сандански 1:1
Сливнишки герой Сливница - Чавдар Етрополе 3:2
Миньор Перник - Перун Кресна 5:0
Кюстендил - Пирин Разлог 0:1
Оборище Панагюрище - Спортист Своге 0:1
Беласица Петрич - Балкан Ботевград 3:2
Септември Симитли - Надежда Доброславци 2:2

Класиране след 4-ия кръг:
1. Миньор Перник 4 0 0 11:0 12 т.
2. Вихрен Сандански 3 1 0 8:1 10 т.
3. Сливнишки герой Сливница 3 0 1 8:5 9 т.
4. Оборище Панагюрище 2 1 1 6:2 7 т.
5. Кюстендил 2 1 1 5:4 7 т.
6. Спортист Своге 2 0 2 6:7 6 т.
-----------------------------------
16. Балкан Ботевград 0 1 3 4:10 1 т.
17. Марек Дупница 0 1 2 4:10 1 т.