ЦСКА се похвали, че юношите старша възраст на клуба, родени 2001/02 година са новите шампиони на България. Причината за това е решението на Изпълкома на БФС да прекрати първенствата в Елитните групи и обявиха моментните класирания за крайни.

"Армейци,

юношите старша възраст на ЦСКА (родени 2001/02г) са новите шампиони на България.

Заради пандемията от COVID-19 Изпълкомът на БФС взе решение да прекрати първенствата на Елитните групи, като на база на моментните класирания се определиха призьорите. В надпреварата при 19-годишните ЦСКА убедително водеше с 8 точки преднина пред втория Левски и 11 пред третия Ботев (Пловдив).

„Заслужен успех за нас, който всички вярвахме, че ще го постигнем и при нормално развило се първенство. Съжаляваме, че не можахме да доиграем сезона. Бяхме твърдо амбицирани да продължим с добрите си игри през пролетта, да защитим лидерската си позиция и да финишираме начело. Резултатите ни срещу преките ни конкуренти досега също показват, че ние бяхме най-добрият и стабилен отбор.“, заяви наставникът Даниел Моралес.

Той, в тандем с треньора Владимир Манчев, ще се борят и за Купата на БФС за набор 2002, спечелването на която ще даде право на победителя да участва в Младежката Шампионска лига през есента. В заключителната битка за трофея останаха ЦСКА, Лудогорец, Локомотив Пловдив и Септември София", написаха "червените".