Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо сподели, че има ясни идеи как да развива родния футбол, ако бъде избран на предстоящия Конгрес. Решаващият избор ще се проведе на 15 март в София.

В програмата му е залегнала тясна връзка и работа с държавата и общините. Той сподели за „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, че в неговия Изпълком няма да има собственици на клубове.

„Бил съм футболист, бил съм треньор, бил съм директор, в клубове, сега и във федерацията, така че смятам, че следващата крачка е да се кандидатирам за президент“, сподели Гонзо.

„Футболния съюз трябва да започне да работи с държавата, с общините, за да може да има финансиране в общинските клубове, да можем да помогнем на професионалните клубове. Проблемът във футболния съюз е липсата на имидж, което пречеше в последните години за работа с държавата“, каза още кандаидтът за президент.

Делегатите на Конгреса ще имат последната дума кой да бъде избран.

„Смятам, че имам шанс на базата на опита, който имам, но хората са тези, които ще изберат кой е най-достойният кандидат. Винаги съм бил против собственици на клубове да бъдат в Изпълкома. Но ако смятаме да мине първенството към професионалната лига, това ще бъде във времето, защото в момента първо трябва да се събере Изполкомът, да вземе решение, защото това е колективният орган, който ще вземе решение. След това да видим дали професионалната лига е готова за това в този момент. Имаме идея, но в този момент не сме готови да го направим веднага“, каза още Гонзо.

Георги Иванов сподели, че е готов да работи с всички в името на българския футбол.

„От две години работя за целия български футбол, така че работя с ЦСКА добре и с Левски добре. Нямам никакви такива пристрастия. Така че това хората са го видели задължително, за тези две години, в крайна сметка за избора на президент, ще изберат делегатите, кой е най-достойният.“

Георги Иванов е категоричен, че негативната реторика само пречи на родния футбол. Той пледира и за тон, който е за пример за младите.

"Слаби сме, защото сме разединени", допълни той.

„Аз съм бил спортист и за мене никога  мисълта за загуба не ми има минава през главата, така че аз винаги искам да побеждавам“, каза още Гонзо.