Една от емблематичните „деветки“ в историята на Левски Георги Иванов - бе сред официалните гости на представянето на биографичната книга на легендата на ЦСКА Христо Стоичков. Иванов направи изявление пред медиите, като заяви, че всеки може да се поучи от Камата, изтъквайки добрите му качества.

„Христо Стоичков за мен първо е приятел, след това човек, на когото всички ние трябва да се възхищаваме за това, което е постигнал като резултати в спорта. Смятам, че е един човек, който в новата история на България, заедно със Стефка Костадинова и Вальо Йорданов са сред най-великите спортисти, които прославят България. И ние всички, независимо дали си от Левски или ЦСКА, трябва да ги уважаваме тези хора. Те олицетворяват българския спорт. Те са ни карали да се чувстваме горди. Защо да не седна да гледам мач между Левски и ЦСКА със Стоичков. Това, че единият е играл в единия отбор, а другия в другия…всичко е на терена. Извън него е уважението“, започна Гонзо.

„Всеки човек, който познава Христо, може да се поучи от него – неговата непримиримост, характер, харизма. Не само аз, всеки един трябва да се учи от Стоичков. Надявам се сега от книгата, която ще прочета с интерес, да науча още много неща“.

„Надяваме се да има нов Христо Стоичков. В България има талантливи спортисти, но може би няма да е на неговото ниво. Стоичков постигна много в Барселона, в националния, не бих казал с ЦСКА, защото аз не ги помня тези моменти, но помня, че когато отиде в Барса, те не бяха ставали шампиони и с неговото привличане отборът се промени, печелейки и Шампионска лига. Сигурно е допринесъл за Барселона и като личност. Имам истории със Стоичков, но не смятам да разказвам такива неща“, добави Иванов.

Кобрата: Стоичков може да дойде в залата да се понаучи да удря 

Балъков: Стоичков е истински пример за младото поколение 

Стоичков: За плюсовете и минусите в живота