Огромна чест получи в родината си вече бившият наставник на ЦСКА Люпко Петрович. Именитият специалист беше удостоен със званието Почетен гражданин на родния си град Брод в автономната Република Сръбска на специална церемония. 

72-годишният специалист е роден в малкото селце Велика Брусница до града и затова винаги се е асоциирал с него. Той започва и първите си стъпки във футбола именно в Брод. Впоследствие става легенда на Осиек и вечен голмайстор в историята на клуба, а като треньор завоюва огромни върхове. 

Петрович извежда Цървена звезда до КЕШ през 1991 г., а после и до световната клубна купа. Освен това е ставал шампион на Югославия със "звездашите" и Войводина, а това се случва в годините, в които този шампионат е в Топ 5 на най-силните в Европа. 

"Това признание е най-голямото за мен в късния етап на живота ми. Наясно съм, че съм в края на дните си, затова съм изключително трогнат от тази чест, с която ме удостоиха. Ще помня тази церемония до края на живота си и обещавам, че ще се прибирам в Република Сръбска и в родния си град по-често."

"Сега гледам да съм в Брод поне два пъти годишно, но вече ще идвам повече. Тук имам семейство, добри приятели и съученици, с които искам да продължа да поддържам връзка. Знам, че получавам тази награда за солидната кариера на терена и извън него."

"Имам професорска диплома във футбола, но без титлите на Югославия с Войводина и Цървена Звезда, както и без европейската и световната клубни купи, нямаше да имам толкова успешен път във футбола. Тези отличия, както и това голямо звание в родния ми град са най-големите ми постижения в живота", заяви просълзен Петрович при получаването на почетния знак. 

Люпко Петрович е удостоен с огромната чест

източник: rtvbn.rs