Лудогорец спечели за пети път в историята си Суперкупата на България след успех над ЦСКА с 4:0. В 29-ата минута Алекс Сантана откри резултата с глава. Доминик Янков се разписа за втория гол в 41-ата минута. В 49-ата минута Сотириу направи резултата 3:0, след като Бусато сбърка. Чибота направи резултата 4:0 в 84-ата минута.Преди това в 14-ата минута на двубоя Пластун вкара топката в мрежата, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението беше отменено. Кирил Десподов се отчете с 4 асистенции за успеха на шампионите.

Антон Узунов
99 снимки

Първата сериозна опасност дойде пред вратата на ЦСКА. Доминик Янков опита да комбинира със Сотириу, но атаката пропадна във втората минута на двубоя. Малко по-късно шампионите изпълниха корнер отляво, но отбраната на "червените" се справи. Срещата започна интригуващо.
 

27 снимки

В 6-ата минута ЦСКА опита да отвърне на атаките на Лудогорец, но не се получи. Каули стреля от далечна дистанция, Бусато можеше да остави топката да излезе в аут, но изби в корнер, след който не се получи нищо интересно.

Вилдсхут стреля на два пъти, но и двата удара се отклониха от бранители на Лудогорец, а това само в 7-ата минута на мача.
 

Статистиката от Лудогорец - ЦСКА, Суперкупа на България

източник: Sofa Score

Лудогорец прати топката в мрежата на Бусато в 14-ата минута на двубоя. След центриране от корнер на Десподов, Пластун беше точен. Ситуацията беше прегледана и с ВАР за евентуално нарушение на Пластун при атаката на топката и Стоянов го отсъди, след като лично прегледа видеото. Резултатът остана 0:0. Това предизвика спорове на терена, но съдията охлади страстите с жълти картони.
 

В 20-ата минута удар на Варела мина встрани от вратата на Кахлина.

Лудогорец откри резултата, след като в 28-ата минута Алекс Сантана получи топката отлично и с глава матира Бусато, а асистенцията дойде от Десподов. След попадението ЦСКА загуби ритъма на игра. Все пак в 40-ата минута Вилдсхут опита да намери в наказателното поле Баи, но той беше доста далеч от топката.

Доминик Янков и Кирил Десподов разиграха отлично в 41-ата минута след грешка на Жеферсон, а първият се разписа с ефектен удар, за да направи резултата 2:0. ЦСКА отговори с двойно подаване между Варела и Баи, но отбраната на "зелените" не се даде след удара на първия.

В края на първата част и добавеното време ЦСКА опита да върне един гол, но Варела не съумя да матира Кахлина.

Лудогорец започна вихрено второто полувреме. Десподов центрира от пряк свободен удар, Бусато спаси, топката попадна в Недялков, който стреля, но Жеферсон от голлинията изби топката преди тя да премине с целия си обем голлинията.

В 49-ата минута след грешка на Бусато, който се опита да изчисти една топка напред с крак, не му се получи, топката се отби от крака на Десподов и попадна в Сотириу, който на празна врата не сбърка и направи резултата 3:0.

Варела опита самостоятелен пробив в 63-ата минута на двубоя, индивидуалната му игра не се получи. Срещата се поуспокои, а ЦСКА съумя да стигне до пряк свободен удар на границата на наказателното поле в 83-ата минута, но след изпълнението не се получи нищо интересно, след като Матей имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи.

Десподов направи за смях Матей в 85-ата минута, след което пусна топката към Чибота, който направи резултата 4:0. Текпетей пропусна съвсем да вгорчи вечерта за "червените" като от чиста позиция прати топката в аут.

В края на двубоя влезлия като смяна Йомов получи втори жълт картон и остави "червените" с човек по-малко.

Така в крайна сметка резултатът остана 4:0 и Лудогорец спечели трофея.

Лудогорец - ЦСКА 4:0
1:0 Сантана (28), 2:0 Доминик Янков (41), 3:0 Сотириу (49), 4:0 Чибота (84)


съставите на двата отбора:

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Сисиньо, Пластун, Вердон, Янков (79-Чибота), Сантана (69-Вандерсон), Гонсалвеш, Сотириу (69-Текпетей), Десподов (85-Ману), Каули Оливейра

ЦСКА: Бусато, Турицов (46-Антов), Матей, Мазику, Гълъбов, Жеферсон, Чатакович (46-Нзила), Варела (72-Юга), Баи, Кайседо (55-Живков), Вилдсхут (58-Йомов)

съдия: Ивайло Стоянов