Испанското издание „АС“ направи очерк за бивш футболист на ЦСКА, озаглавен „Падението на венецеулския Неймар“. Става дума за Адалберто Пеняранда, който игра на „Армията“ през сезон 2020/21, като записа едва 5 мача в елита и още 2 за Купата на България. Венецеулецът дори се води носител на този трофей с екипа на „червените“. Поводът за материала за Пеняранда е фактът, че от началото на сезона той няма нито един мач за своя тим – португалския Боависта.

„25-годишният футболист пристигна в Португалия, след като прекрати договора си с Уотфорд и след като изкара последния сезон в Лас Палмас. Човекът, смятан от мнозина за „венецуелския Неймар“, не е стъпвал на терена от няколко месеца и краят на етапа му в португалското първенство може да е близо“, пише „АС“, цитиран от „Мач Телеграф”.

„В интервю за програмата „99%“ венецуелецът говори за проблемите си: „Имах договор с Уотфорд за още една година и го прекратих, за да отида в Боависта. Когато пристигнах, имах проблем с глезена. Отне ми две седмици да се възстановя, но бях добре. Влизам във форма, тренирам с отбора и си мислех, че ще играя. Тогава някой идва при мен и ми казва: „Не можеш да играеш, защото отборът има глоба и не могат да регистрират играчи, докато не си платят“. Онемях... Подписах договор за 3 години. Това са неща, които ми убягват, не аз сгреших, не сгреших“, заяви Пеняранда.

Венецуелецът искаше да напусне Англия, защото продължаваше да играе под наем в няколко европейски клуба и търсеше стабилност – Гранада, Удинезе, Малага, Юпен, ЦСКА и Лас Палмас. Поради тази причина той реши да дойде в Боависта, за да се установи в Португалия и да продължи спортната си кариера, но не очакваше да остане извън отбора.

Пеняранда коментира, че се опитва да прекрати договора си с Боависта. „Не съм играл от шест месеца и съм единственият играч в отбора, който не може да играе. Плащат ми заплатата, никога не се бавят, но отидох в португалското първенство, защото ми харесва, затова напуснах Уотфорд. Беше добра възможност. Сега остават 2 години от договора ми, въпреки че се опитвам да го прекратя. Тогава ще търся друг клуб. Засега това е единственият изход“, каза 25-годишният футболист.