Целият град Павликени потъна в скръб след трагичната новина за смъртта на четиримата футболисти от едноименния футболен отбор. Димитър Кушев, Георги Вълчев – Машинката, Генчо Стефанов и Ивелин Иванов загинаха в тежка катастрофа на главния път Плевен – Русе, край Горна Студена.

„Потресен съм, просто не мога да говоря. Димитър Кушев беше с контузия и му казах да не идва за мача, но той реши да подкрепи момчетата. Четиримата останаха в Козловец след мача с намерение да се приберат по-късно…“, сподели потресеният треньор на Павликени Димитър Тодоров пред „Велико Търново Спорт”.

Според полицията български ТИР е ударил внезапно изскочилото на пътя БМВ, чиито водач не спазил пътната сигнализация и не е спрял на знак „стоп“. Нарушението на правилата за движение се оказало фатално за момчетата. ТИР-ът е пътувал за Русе.

Автомобилът е бил управляван от 19-годишния Ивелин Иванов. Те са се прибирали от мач от турнира за Купата на аматьорската лига, в който техният отбор е гостувал в свищовското село Козловец. Павликенци са спечелили с 3:1 срещу ФК Земеделец-93.

Димитър Кушев е играл във ФК Етър. Той единствен от четиримата е семеен и оставя две деца сираци.