Скандалът с расизма в евроквалификацията срещу Англия ни разсейва от всичките други проблеми, които има в българския футбол. Това заяви бившият наставник на Левски, Славия и Ботев Вили Вуцов в ефира на "Здравей, България" по NOVA.

Както е известно, случилото се на стадион “Васил Левски” намери широк отзвук в Европа и доведе до оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Според Вуцов, целият скандал е организиран предварително. 

"За мен всичко е организирано предварително. Мачът беше сложен на мониторинг и затова беше гледан под лупа. В тази игра расизмът беше в пъти по-малко в сравнение с други. Но има правила, които трябва да се спазват. Не знам как никой не се сети, че ще има санкции за националния ни отбор. В момента този случай ни разсейва от всичките други проблеми, които има в българския футбол", заяви Вуцов.

На въпроса правилно решение ли е оставката на Борислав Михайлов, Вуцов заяви: "Всичко се хвърля в неговата градина. Има Изпълнителен комитет, който взима решения и Михайлов не може да прави, каквото и да било сам. Идва време разделно."

"Удари ни вече не шамар, удари ни камион, влак, самолет ни падна на главите, не знак какво да кажа, но така или иначе след като трябва да има промени не оставката на президента ще реши нещата. Тук трябва цялостна и глобална промяна на управлението на българския футбол. Защото ние сега заради расизъм отклоняваме проблема. Проблемът е в управлението", заяви Вуцов.