В навечерието на първия учебен ден ЦСКА направи специална изненада за най-младите си таланти. Непосредствено преди отборът за отпътува за Пловдив за гостуването на Ботев, футболистите хванаха под ръка момчетата от Академията, родени през 2011 и 2012 година, и ги заведоха в музея на стадиона. Там легендарният Александър Манов им показа трофеите, завоювани от армейците във всички видове спорт и им разказа за най-славните победи на тима, информира сайтът на ЦСКА.

Веднага след това децата се качиха в залата за пресконференции, където изгледаха филм за историята на клуба. Гост беше юношата Мартин Смоленски, който от първи клас е в Академията и даде личен пример как с много труд, усилия и постоянство се стига до мъжкия отбор. Освен футболните умения, той разказа на талантите колко важно е да наблягат сериозно над учебниците, защото за да станеш добър футболист, първо трябва да бъдеш интелигентен и достоен човек.

Ден по-рано гости на Сашо Манов в музея бяха децата от набор 2010. Младите армейци останаха изключително впечатлени от великите моменти и славното минало на ЦСКА и обещаха, че ще се борят усърдно, за да запишат и те имената си със златни букви в историята на най-великия български клуб.

За края на учебната година ръководството на отбора е подготвило специални награди за тези играчи от Академията, които освен футболни умения по терените, са и най-добри ученици с отличен успех.

Като подарък за всички ученици в България, ръководството реши да организира безплатни посещения на "Българска армия" за всички желаещи. Децата ще имат възможността да разгледат стадиона, да стъпят на терена, да видят съблекалните, да посетят музея, да научат повече за Академията на клуба и да изгледат специалното видео с историята на отбора. Футболисти и легенди на клуба ще изненадат приятно всички, които пожелаят да бъдат специални гости на "Армията".