Последната тренировка на ЦСКА беше по-различна от обичайното. Тя ще остане завинаги в съзнанието както на футболистите и треньорите, така и на едно дете, което сбъдна мечтата си.

12-годишният Алекс Недков е фен на ЦСКА и в момента играе най-важния мач в живота си. Той е с диагноза Остра лимфобластна левкемия и е настанен за лечение в онкологичното отделение на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ". Предстои му дълга борба, която освен всичко друго, е свързана и с много финансови средства, непосилни за семейството на Алекс. 

За да помогне на младия армеец, кондиционният треньор Кирил Динчев организира търг за фланелката на Евандро, с която той отбеляза победното попадение срещу Осиек на "Армията". Търгът беше спечелен от любимеца на публиката - Кирил Десподов, който дари 1300 евро за лечението на малкото червено сърце.

Отборът на ЦСКА реши да подкрепи Алекс не само финансово. Клубът се свързал с близките на детето и е организирал среща на базата в Панчарево с любимите му футболисти. Малкият герой смяташе, че отива на разходка около езерото, но всъщност се озова на тренировката на тима ни. 

 

В този момент Алекс беше най-щастливото момче на света. Той се запозна със своите идоли, събра автографите им върху топка на ЦСКА, направи си снимки за спомен и получи специални подаръци, сред които и бутонки от сърцатия полузащитник Кристиян Малинов. Изненадите не спряха дотук - армеецът се включи в заниманието на тима ни, като дори получи шанса да бие дузпи на Витаутас Черниаускас и му отбеляза няколко гола.

Играчите пожелаха скорошно оздравяване на новия си приятел, а той на тях - титла и Купа на България. Всички си обещаха един на друг, че ще се борят яростно, за да постигат още важни победи.

Всеки, който иска да помогне, може да го стори като дари определена сума на следната семтка:

Дарителска сметка в Райфайзен банк:
IBAN BG96RZBB91551082921088
Титуляр: Оля Любомирова Георгиева-Недкова