Ръководството на ЦСКА се включи в благородна инициатива заедно със Съвместното командване на специалните операции в България. За това съобщиха от клуба в официалния си сайт.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Армейци,

В дъждовния майски съботен следобед на 15 май представители на ръководството на ФК ЦСКА се включиха в благородна инициатива в с. Црънча, общ. Пазарджик, организирана от командира на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев. Тя имаше за цел да задълбочи сътрудничеството с местния ФК Бенковски, жителите и спортната общественост на малкото китно родопско селце, където се намира и обновената неотдавна учебно-тренировъчна база на Специалните сили на Българската армия.

Изпълнителният директор Пламен Марков, главният мениджър Стойчо Стоилов и финансовият директор на ЦСКА Трифон Попов се срещнаха с футболистите, ръководството на местния ФК Бенковски и свои верни привърженици от региона, като дариха на „войводите“ от Црънча оригинална топка от мача на армейците с  Рома в Лига Европа и книгата „70 години ЦСКА: Фотосвидетелства за един световен клубен феномен“ в символичен жест на подкрепа и морален стимул за развитието на футбола в района.

От своя страна, в знак на признателност към ползотворното сътрудничеството с местната власт и по повод 6 май – Ден на храбростта и празник както на Българската армия, така и на с. Црънча, генерал-майор Матеев връчи на кмета Ангел Руков плакет на СКСО и почетна грамота.

С благородната инициатива на ЦСКА се затвърждава и укрепва дългогодишното сътрудничество на футболния клуб със Специалните сили на Българската армия – доказателство за принадлежността им към голямото и задружно армейско семейство.

В неделя 16 май в гр. Батак, в рамките на своята военно-патриотична ангажираност, СКСО продължава участието си с представителни роти в тържествените прояви по повод 145-та годишнина от Априлската епопея, където от 20.45 ч. ще се проведе тържествена проверка /заря/.