Две футболни легенди се впускат в битка за вота на гласоподавателите. Бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев и бившия му съперник на терена Емил Велев - Кокала от Левски са част от гражданска квота на политическа сила преди вота през април. В сутрешния блок Здравей,България в ефира на NOVA те споделиха, че ги обединяват идеите и общата кауза.

"Представляваме значителна част от българското общество, припознали са в нас хора, чиито идеи можем да представим. Държавата абдикира от училищния спорт. Младите хора в най-ранна възраст нямат възможност да избират какво да спортуват. Ако вляза в парламента ще задам въпроса защо това не работи. Относно ЦСКА също има много въпроси”, обясни Христо Марашлиев.

"Спортът го няма в училищата. Едно време имаше състезания между училищата. Откриха се зали на много нелепи места. Трябва една координация и самите деца се заразяват. Когато едно дете види, че друго е по-развито от него, то ще иска да го настигне. Трябва да минем през аматьорския спорт, за да стигнем до високото равнище. Но целият спорт загива", смята Велев.

"Хвърлят се едни пари за спорт, но те не са ефективни. Затова българският спорт страда, нямаме успехи в почти всички нива, защото я няма основата. Там, където хората трябва да палят огъня и желанието да спортуват, това липсва”, допълни Марашлиев.

Футболистите споделиха, че помежду им винаги е имало уважение заради кариерата им на терена.