Легендата на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла говори преди церемонията по връчването на наградата Футболист на годината в България. Бившия бранител коментира проблемите на родния футбол, като в същото време заяви, че вярва, че тази година ЦСКА ще триумфира с Купата на България.

„Време е да ЦСКА да вземе Купата на България. Омръзна ни 10 години да гледаме как Лудогорец се снима с титлата. За шампионата няма как да стане. Всички го виждаме, че Лудогорец е лицето на футбола в България в момента”, коментира Майкъла

„Най-добрите ни футболисти са по на 30 и няколко години. Виждам един млад играч в лицето на Иванов в Левски и това е. Той има характер, талант, интересен  

Искам да видя един футболист в международните мачове. Освен Лудогорец, който ни измива лицето, няма друг. Колкото и неприятно да ни е, трябва да признаем, че Лудогорец е лицето на българския футбол в последните девет години.

„Едни и същи са и треньорите у нас. Един Стойчо Младенов, един  Херо и Мъри. Това е. Държавата все още е абдикирала от футбола. Държавата трябва да си оправи всички бази, всички ДЮШ. Нека всяка година се правят по три стадиона, след пет години ще имаме 15 стадиона. Трябва да има бази за децата, къде да тренират, къде да спят и т.н. Да застане държавата зад спорта и футбола, както беше по наше време. Младите нямат никакъв шанс за развитие, ако държавата не помага”, сподели още той.