Спортният директор на ЦСКА, Кристиано Джарета, сподели мнението си за пандемията от коронавирус и очакванията му как ще се отрази на футбола. Пред Tuttomercatoweb италианецът разкри, че в ЦСКА обмислят в близките дни играчите да започнат тренировки на малки групи, за да поддържат форма.

"На хартия ситуацията в България още не е толкова сериозна, но е нормално да има притеснения, защото опасността е реална и случаите на заразени могат да се увеличат, както в Италия. За разлика от нашата страна обаче, болничните заведения не са така добре организирани и по тази причина правителството реши да спре всички мачове до 13 април", споделя Джарета.

"Притеснението на футболистите е обяснимо, в момента всички са по домовете си. Ще видим в следващите дни дали ще могат да тренират, може би разделени на групички. Основното правило е да си седим вкъщи. Всеки практикува различни упражнения в домашни условия. Всеки мисли за проблемите. Аз и Стефано Белтраме най-вече изживяваме събитията в Италия от разстояние с притеснение. Имам две дъщери, които учат в чужбина и непрекъснато следя CNN, за да следя обстановката. Надявам се в Италия да има дисциплина като в Китай. Дано нито една друга страна не преживее същото", надява се италианецът.

"Напълно съм съгласен с решението на УЕФА да премести Европейското първенство за 2021 година. Приключването на вътрешните шампионати е на преден план в момента, защото е жизненоважно за футболната система. В Серия А трябва да се изиграят 124 мача до края на сезона и да се разпределят повече от 300 милиона евро от телевизионни права. Отделно клубовете ще имат печалба от самите срещи и спонсорите. Ако не успеят, какво ще се случи с по-малките тимове? Големите с трудност ще преминат през трудните времена, но за малките ще бъде реален проблем. Затова е и толкова важно да се доиграят първенствата", каза още Джарета.