Раул Албентоса даде интервю за испанския сайт Golsmedia.com. В него 32-годишният централен защитник споделя любопитни подробности за престоя си в ЦСКА.

Испанецът разкрива, че Жанио Бикел е бил продаден във Ванкувър за 2 милиона евро и че амбициите на собственика на Гриша Ганчев е да го превърне ЦСКА в модерен европейски клуб.

Lap.bg
28 снимки

"Нивото на футбола е по-ниско от това в Испания, много по-бавен е. Обаче в нашия отбор има много добри футболисти. Жанио Бикел, който премина във Ванкувър за 2 милиона евро, е един от тях. Френският ляв бек Мазику - също. Кристиян Малинов е много добър български футболист, който ме изненада много приятно, когато дойдох в ЦСКА. Тиаго Родригес и Али Соу също са много добри. Ювентус ни преотстъпи Белтраме. И в другите отбори има много интересни футболисти. В Левски играе Паулиньо, който е страхотно ляво крило", коментира Албентоса пред изданието.

"В България ЦСКА е като Барселона или Реал Мадрид. Няма друг клуб с такава фенска маса. Левски има много фенове в София, но не и извън столицата. ЦСКА изпълва своите сектори във всеки мач като гост и това е много хубаво. Има много фенове на отбора в цялата страна. Има фенове, които пътуват два часа и половина от домовете си, за да дойдат да ни гледат. Синът на собственика ми каза наскоро, че документите за новия стадион са уредени и ми показа макет на съоръжението. Собственикът иска ЦСКА отново да бъде един от големите европейски клубове. Той има история и голямата обич на феновете", добави той.

"Лудогорец има много пари, но това е клубът на град, на населено място, този отбор е бил в трета дивизия на България, когато собственикът му пристига и веднага го изкачва в Първа лига. Ще видим какво ще стане, ако един ден той реши да напусне. Тук се предприеха сравнително бързи мерки. Столицата беше затворена преди повече от седмица, на летището има малко полети. Затворени са търговските центрове, театрите, училищата, вече повече от 10 дни. Излязох веднъж и видях, че хората са взели предпазни мерки и повечето носят маски и ръкавици. Като цяло хората са много наясно и затова вярвам, че няма да стигнем до ситуацията в Испания", каза футболистът, засягайки темата и с пандемията от коронавирус.