Бранителят на ЦСКА Раул Албентоса даде любопитно интервю за испанската агенция EFE, в което разказа как прекарва времето без тренировки в България. Той се изказа доста положително и за отношението на хората в страната към битката с коронавируса. Интервютп е преведено от вестник "Тема Спорт". 

"Мисля, че тук се справят много добре с коронавируса. Сутрин има определени часове, в които възрастните трябва да си пазаруват. А вечер се дезинфекцира всичко. Виждам, че българите се отнасят с голямо уважение към мерките, особено възрастните. Не всичко е затворено, може да се излиза навън, но хората са предпазливи. За десет дни отидох два-три пъти до магазина. Има автомобили, защото някои пътуват до работа, но по улиците няма почти никой", започна той. 

"Не мисля, че ще се наложи пълна карантина, защото българите добре осъзнават за какво става въпрос. Хората носят маски и ръкавици, а в големите магазини не се допускат повече от 20 човека. Аз си пазарувам от място пред дома ми, понякога ходя и до един мол, но там няма абсолютно никой, изумително е! Малко прилича на апокалиптичен филм - всички светлини в мола са изключени, а работят само две аптеки и супермаркетът. Единственият проблем е, че не мога да получа нищо от родителите си от Испания - например документи. Позволено е да се изпращат само лекарства, нищо друго не може да влезе в България отвън", сподели Албентоса.

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
28 снимки

"За нас в ЦСКА не е добре, че първенството беше спряно. Ние сме четвърти, но с равен брой точки с втория и третия, а и сме на полуфинал за купата. Постепенно започвахме да се представяме по-добре. А и зимната пауза не ни се отрази добре, защото преди това бяхме записали серия от позитивни резултати", каза испанският бранител.

"Не съжалявам обаче за нищо. Имах нужда да опитам евротурнирите, това ме накара да дойда в ЦСКА. Преди това се чувствах емоционално много зле. Реших да изчакам, преди да подпиша с друг клуб, след като разтрогнах с Депортиво (Ла Коруня) в началото на 2019-а. Играеше ми се в конкуренто първенство, с шанс за излаз в евротурнирите и в лицето на ЦСКА намерих точно такава опция", доволен е Албентоса.

"Не, не съм звезда, но хората в България ме уважават, защото съм играл в Ла Лига. Виждат, че съм професионалист и обичам това, което правя, а и изпълнявам максимално добре тактическите указания. Разбирам футбола и хората тук могат да видят, че съм в плюс за отбора и помагам на всички", обясни Албентоса. 

"В свободното време, което имаме сега, е интересно да се занимаваш с децата. Имам две - едното е на 3, а другото на 4 години. Опитваме се да ги обучаваме с жена ми. Също така им пускаме спорт по телевизията, за да гледат по нещо. А от детската градина освен това им провеждат уроци по видеоконферентна връзка. Но какво се получава - децата ми са пред компютъра и ужким учат, но действително аз научавам повече от тях (смее се). Постоянно слушам да се говори на английски, което ми е от полза, защото си го упражнявам. В последно време доста напреднах с английския", заяви Албентоса.

Той има един сезон в Дарби Каунти, но посочва като една от причините да не се задържи по-дълго точно това, че не е владеел добре английски.