Наставникът на ЦСКА – Александър Томаш, не спести своите критики към нападателите на отбора след равенството 0:0 срещу Черно море във Варна.

„Не съм доволен от това, че не победихме. Виждате каква атмосфера направиха нашите фенове, ние се чувстваме като домакини навсякъде. Не съм доволен от хората в предни позиции. Имахме проблеми при изнасянето на топката. Има неща които трябва да поправим. Изправихме се срещу отбор, който няма 23 мача няма загуба у дома”, сподели Томаш след мача на „Тича”.

„Хората в предни позиции са длъжници  на отбора. Казах им го на полувремето и направихме промените. Не съм доволен, защото всеки мач излизаме за победа.

На всяка една позиция трябва да имаме конкуренция и никой не трябва да се отпуска. Трябва ни по-голяма острота и самочувствие в предни позиции. Трябва да работим, но има други футболисти, които трябва да бъдат готови.

Имаме проблем с физическата подготовка с някои играчи, но това ще си остане вътре. Това че правим промени на почивката, означава, че не съм доволен от хората, които са стартирали””, каза още Александър Томаш.

Специалистът отново коментира и задочния спор с колегата си Станислав Генчев в последните няколко дни: „Аз казах, че искам да променим и да извисим треньорската работа и треньорите в България на друго ниво. Аз няма да влизам в някакви полемики и да отговарям. За мен най-важното нещо е моя отбор. Правя всичко възможно за моя отбор, а кой какво е казал, аз не мога да коментирам. Интересувам се от моя отбор, интересувам се от ЦСКА, интересувам се от моите футболист. На 19-ти имаме мач.” 

На въпрос относно дали Илиан Илиев – младши е помогнал в разузнаването на Черно море преди мача, като се има предвид, че халфът бе част от „моряците”, Томаш отговори:

„Да имах от баща му! Естествено, че няма как да се случи това нещо! Това казвам за отношението между треньорите. Аз съм бил футболист на Илиан Илиев, второ той е, човекът, който ми се обади и ме покани да стана помощник в Берое. Аз имам своите виждания, винаги съм спорил с него. Той е човек, който трябва да бъде уважаван от всеки един. Преди години друг треньор, който трябва да бъде уважаван в България, знаете какво се случи на „Герена”. Тук мога да го кажа с нужното самочувствие. Ивайло Петев също е един от треньорите, които трябва да бъдат уважавани страшно много, защото е постигнал много. Малко и вие журналистите сте виновни, защото подценявате или недооценявате работата на един старши треньор.” 

подкрепя българския спорт