Треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди гостуването на Черно море. Двубоят на "Тича" е в събота от 20:00 часа.

"Всеки един мач е важен, всеки един дава три точки. Да, изправяме се срещу отбор, който е доста стойностен. Отбор, срещу който е трудно да се играе там. През последните години старши треньорът Илиан Илиев е изградил не само добър отбор, но и едно семейство. Там се спазват неговите правила. Доста добър тест за нас. Срещу всеки противник излизаме с една цел и това е победата", заяви наставникът на "червените"

"Това е процес, явно е, че ни трябва време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен е най-важно да създадем семейство. Със сигурност ще имаме проблеми, но това не трябва да ни служи за оправдание. Ние имам цел и тя е ясна на всеки в ЦСКА. Във всеки мач ни интересува победата. Всеки мач е важен и не можем да си позволим да подценяваме себе си. Ние във всеки мач излизаме и играем срещу себе си. Знам каква е нагласата на противника срещу отбор като ЦСКА. Да направя семейство е много важно, на прав път сме", каза още той.

"Това е силата на ЦСКА. В момента, в който кажеш ЦСКА и усещат силата. Ние трябва да преборим себе си във всеки един мач, да излизаме извън зоната си на комфорт и да гоним победата. Да, понякога може да нес е случи, но това трябва да е единствената ни цел. Всеки път като влизаме на стадиона, трябва да влизаме с ореол на победител", допълни Томаш.

"Да, имаме кадрови проблеми. Кордоба няма да може да вземе участие в този мач. Има мускулни проблеми, които не са големи. Интезитетът е доста висок и е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да ни бъде оправдание. Що се отнася до Лиъм, ще бъде в групата. Днес имаме тренировка и ще решаваме за него преди мача", сподели треньорът.

start-photo.bg
18 снимки

Александър Томаш коментира и строежa на "Българска армия", както и домакинствата на други стадиони: "Първото и най-важно нещо е, че съм много щастлив от строежа. Убеден съм, че това ще се случи. ЦСКА домакинства навсякъде. Да, не е приятно, но пък ние доставяме радост на цялата червена общност. Това са феновете, те се интересуват от отбора си и искат момчетата да дават максимума от себе си и да ираят за победа. Това е публиката на ЦСКА".

След това наставникът на ЦСКА беше запитан за коментар на Станислав Генчев, който отписа "червените" от битката за титлата: "Аз искам да направя нещо друго, крайно време е ние треньорите в България да показвваме взаимно уважение. Аз няма да кажа нищо лошо за колега. ЦСКА е рекордьор по титли, а не рекордьор по втори места. Достатъчно ли е?"

Томаш коментира и назначението на Радослав Златков за изпълнителен директор в клуба: "Радвам се, че професионалист в неговата област застава на кормилото на голям клуб като ЦСКА. ЦСКА е и бизнес, неща, които аз не разбирам и не мога да си кажа мнението. Имаме добра комуникация. Мисля, че точно това е екипната работа, всеки да дава своето мнение в областта, в която е специалист. И с колективни решения ЦСКА да бъде изведен на мястото, което трябва да бъде. Единствено публиката е на ниво в момента"

Специалистът коментира и събитията в бившия си клуб Спартак Варна: "Ще отговоря от човешка гледна точка, не толерирам такова поведение, независимо кой е колегата. Там, където съм работил, желая най-доброто на всеки един"

подкрепя българския спорт