Бившият технически директор, съветник на клубните собственици и старши треньор на ЦСКА Алън Пардю, който в началото на месеца пое гръцкия Арис Солун, коментира престоя си на „Армията“ пред сайта Sportpress.com.

„Когато станах технически директор в ЦСКА, имах 2-3 оферти, но тогава разсъждавах „трябва ли да ръководя отвътре или отвън?“. В един момент бях принуден да поема отбора в много лош период. Мениджърът беше освободен, следваха тежки мачове и имахме доста контузии“, припомни си британецът и призна:

Антон Узунов
19 снимки

„Не биваше да се заемам, казах дори тогава. Но ми стана мъчно за играчите и ръководството и се съгласих да помогна. И дори за краткото време, през което бях начело на ЦСКА, усетих, че доброто чувство и ентусиазмът се завърнаха в отбора“, констатира Алън Пардю.

Английският специалист води „червените“ в 7 мача и записа 1 победа, 3 равенства и 3 загуби, една от които бе финалът за SESAME Купа на България срещу Левски.

Пардю напусна след края на сезона, официално заради скандалите преди мача ЦСКА – Ботев Пловдив, когато ултрасите атакуваха отбора с банани и бутилки.