Полузащитникът на ЦСКА - Амос Юга говори пред "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. В интервюто си футболиста на "червените" сподели повече за предстоящия мач срещу Лудогорец.

"Това е много важен мач. Те са най-добрият отбор в България през последните 10 години, трябва да покажем уважение. Искаме обаче да сме шампиони, ще отидем там за победата. Независимо от резултата, това не е краят на сезона. Ако искаш да си шампион трябва да победиш абсолютно всеки. Ще отидем в Разград с увереност и ще видим какво ще стане. Имат много качества в атака, гледах техни мачове и дори когато сменят футболисти, класата на терена си остава. Имат слабости в защита и ще помислим как да използваме това", сподели той.

"Загубихме от Левски защото не започнахме добре. От началото докрая те ни притискаха, пресата им е добра, а и двете им крила са добри. Имахме проблеми по фланговете и загубихме. Нормално е да има критики. Бях щастлив от победата над Пирин, но бях и бесен. Не трябваше да им даваме шансове, а ние им дадохме прекалено много възможности. За един миг невнимание може да допуснеш гол и да изгубиш точки. За щастие този сезон не губим много точки от отборите в дъното", каза още Юга.

"Трябва да променим началото на мачовете. Всичко опира до доброто начало. Ако сбъркаш в началото, тогава самочувствието ти спада. Срещу Берое и Славия доминирахме, но в останалите мачове не. Разбирам защо феновете ни са разочаровани. Когато се бориш за титлата трябва да печелиш всяка среща. Трябва да покажеш, че можеш от първата минута докрая да контролираш мача"

"Определено имах много треньори тук. Илич е първият, който се включва с нас на тренировките. Доста е добър. Има този манталитет на победител, има огън в себе си и се опитва да ни предаде това. Когато иска да изгради един план, то ние трябва да повярваме в него. Левски се носи от инерцията на последните шест месеца, с новите играчи и новия треньор - играят добре, пресират добре. ЦСКА 1948 пък имат добър треньор, изпъкнаха и с трансфери. Ще видим. Срещу тях беше много трудно. Да не пропускаме и Лудогорец - фаворитът за титлата...този сезон ще е труден. За мен Лудогорец е на върха, а ние с Левски и ЦСКА 1948 сме на едно ниво, трябва да приключим пред всички тях", разкри Амос Юга.

На въпрос за трансфери и възможността да напусне ЦСКА, Юга сподели:

"Честно казано не. Преди да дойда тук ми свършваше договора във Франция. Имах оферта от френския Дюнкерк, който тъкмо беше спечелил промоция за втората лига. Тогава ми се обади агентът и ми каза, че имам оферта от България. Говорих със собственика и с още няколко човека преди да дойда тук. Искам да стана шампион. Минаха прекалено много години. Бях от тези, които върнаха Купата в тима, време е да направя това и в шампионата"

Чуийте още в прикаченото видео