Този понеделник в Разград е време за дерби. ЦСКА се насочва към дома на шампиона с ясна мисия. Да вземе трите точки, но и нещо повече – да убеди взискателните си привърженици, че колебливите изяви в последно време ще останат в миналото.

„Това определено е много важен мач. Много голяма среща. Те са най-доброят отбор в България в последните 10 години. Трябва да окажем уважение, искаме обаче да сме шампиони. Ще отидем там за победата, независимо, дали ще спечелим, или ще направим равен. Това не е краят на сезона“, сподели футболистът на ЦСКА Амос Юга пред DIEMA SPORT.

„Какъвто и да е резултатът, той няма да определи крайния изход на първенството. Остават много мачове, много съперници. Честно казано, бях много щастлив от победата над Пирин“, каза още френският играч на „червените“.

„Всичко зависи от началото на мача. Ако стартираш добре, увереността ти нараства. Ако започнеш зле, сбъркаш няколко паса, дадеш шанс на противника, самочувствието ти пада и срещата те променя. Може би вие не го усещате, но на терена знаеш, че си срещу най-добрите и искаш да си там, да ги победиш. За мен това е моят трети сезон тук, и успяхме да надиграем Лудогорец само веднъж. Но само веднъж не е достатъчно“, добави още Амос Юга, поглеждайки към предстоящия двубой в Разград.

За две години и половина в България за Амос Юга Саша Илич е седмият различен треньор в ЦСКА.

„Да, имах много треньори тук. Но Илич е първият, който се включва с нас в тренировките“, добави още полузащитникът.

„Искам да съм един от тези, които връщат титлата на ЦСКА обратно у дома. Бях сред тези, които върнаха Купата на България, време е да направя това и в шампионата“, завърши Амос Юга.

ЦСКА гостува на Лудогорец в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата е в понеделник (10 октомври) от 19.00 часа и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT. Не пропускайте всичко най-важно преди, по време и след двубоя в Gong.bg.