Ангел Червенков изрази мнение, че ЦСКА ще изпитва сериозни затруднения срещу играещите по-затворено отбори. Специалистът заяви, че не вижда достатъчно креативност в средата на терена за „червените“, което ги обрича в борбата за титлата.

„Би трябвало футболистите и треньорският щаб да са доволни от работата, която са свършили в Турция. Видяхме ЦСКА в различни ситуации с различни варианти на игра, което подсказва, че са използвали няколко опции за водене на играта. Имаше моменти, когато момчетата видимо бяха уморени в контролите, което показва, че е свършена сериозна работа във физически план“, започна Червенков пред „Мач Телеграф“.

„Подготовката в крайна сметка се прави затова. Да се изчистят грешките и стила на игра, за да може да се проведе един силен втори полусезон. За израстване не може да говорим. Не виждам, защото си има игрови проблеми, които се виждат с просто око. Те не са от вчера, но въпросът е да се съхранят и да са здрави играчите. Чака ги доста тежка работа в първенството. През този период е трябвало да се изчистят грешките и да не се допускат. Виждаме, че в средата на терена няма кой знае каква градивна работа, която да е извършена, защото са такива изпълнителите. Ние не може да искаме от Жеферсон и от Вион нещо особено градивно, защото те са странични защитници“, заяви той.

„Селекцията зависи от желанието и възможностите на ръководството. Има един нов в лицето на Тобиас Хайнц, но се вижда, че е добро попълнение. Аз наблюдавах подготовката и на другите отбори, но от това, което видях като класа, конкурентен отбор, Лудогорец са по-напред. Те имат на всяка позиция по двама равностойни, а освен това купиха и нови играчи. Бяха по-дейни на трансферния пазар. ЦСКА няма право да греши, ако желае гони титлата“, завърши Червенков.