Пътищата на Джером Синклер и ЦСКА се разделят след края на сезона. "Червените" няма да задържат 24-годишния англичанин, който играе на "Армията" като преотстъпен от Уотфорд. Наемът му изтича в края на месеца и дясното крило ще се завърне на Острова.

Юношата на Ливърпул не успя да се наложи в ЦСКА, макар да участва общо в 22 мача - 14 срещи и 1 попадение за първенството, още 4 с два гола за купата, както и 4 мача в Лига Европа, в които разочарова. От "Армията" няма да правят постъпки за неговото привличане за постоянно. Една от причините е и високата му заплата, при това на статут на резерва.

В Уотфорд трябва да се прибере и Адалберто Пеняранда, който бе взет под наем заедно със Синклер. Венецуелецът обаче приключи предсрочно с "червените" след идването на Любослав Пенев. От 23 април халфът се лекува от контузия в Мадрид. Пеняранда игра само в 9 мача за ЦСКА, без да отбележи гол. И той и Синклер вече са наясно, че няма да останат на "Армията" за следващия сезон.

Давмата играчи ще се завърнат в Уотфорд, който пък без тях си спечели промоция за Премиър лийг. В клуба обаче едва ли ще разчитат на тях в елита и почти сигурно ще ги пратят отново под наем. Не е изключено и договорите им да бъдат прекратени.

Със сигурност от ЦСКА ще си тръгне и Петър Занев. Контрактът на 35-годишния бранител изтича и няма да бъде подновен. Той ще продължи кариерата си в Пирин (Благоевград), който стана първенец във Втора лига и се завърна в елита. Националът е юноша на "Орлетата" и има 15 мача и 1 гол за клуба. С червената фланелка пък е записал 57 срещи, в които се е разписал веднъж. С изтичащ договор е и Греъм Кери, като на този етап не се знае дали той ще остане или ще си тръгне.

В ЦСКА пък почти сигурно ще остане Жул Кейта. Миналото лято гвинейското крило бе взет под наем от Ланс. В договора му има клауза за задължително откупуване, при класиране на "червените" в Европа. Така на "Армията" ще бъдат принудени да спазят написаното в контракта. Тези зима Кейта отсъства дълго заради семейна трагедия, но сега отново получава доверието на Любо Пенев.