Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев е преценил да не хвърля бързо в боя последните попълнения Джером Синклер и Адалберто Пеняранда, дошли под наем от Уотфорд. Те тренираха пълноценно с тима по време на паузата заради националните отбори и са в добро кондиционно състояние. Тараните обаче не познават още добре съотборниците си и няма как да се зарадват на светкавичен дебют. Тяхното интегриране в състава ще бъде постепенно, като ги пазят и за участие в Лига Европа.

В момента ЦСКА няма проблем с атаката си, като Али Соу остава абсолютен фаворит за поста на централен нападател, а Ахмед Ахмедов е първата му резерва или може да играе до него в схема с двама нападатели, когато отборът изостава в резултата.

Белчев няма да прави големи промени в състава си, като той обикновено прави ротация главно при крилата. Сега вероятно ще остави на пейката Георги Йомов, който бе титуляр за националния отбор преди 3 дни в мача срещу Уелс. На неговото място трябва да се появи Греъм Кери, на когото му върви срещу Берое. В края на миналата календарна година ЦСКА победи старозагорци у дома с 2:0, като и двата гола вкара ирландецът - от пряк свободен удар и с атрактивен удар от въздуха. По другото крило защитата на заралии трябва да тормози бързият Жюл Кейта.

Очаква се за първи път като титуляр за "червените" да започне французинът Тибо Вион. Пламен Гълъбов е с пукнати ребра от гостуването на Етър и няма да бъде в строя. Иван Турицов пък тренира пълноценно едва от няколко дни и трябваше да мине късен фитнес тест, но може би няма да попадне в групата за мача. В центъра на защитата отново ще си партнират Валентин Антов и Юрген Матей, тъй като заздравяването на синхрона им е важно преди старта в групите на Лига Европа. Отляво Брадли Мазику няма конкуренция. В средната линия треньорският щаб трябва да заложи на Амос Юга, Тиаго Родригес и Юнус Санкаре, но няма да е изненада, ако Жеферсон успее да измести в последния момент някой от тримата./Мач телеграф