Едно от двете зимни попълнения на ЦСКА Стефано Белтраме ще е титуляр във втора поредна официална среща – при домакинството на Ботев Пловдив в събота. Той пак ще започне зад нападател Али Соу. Комуникацията между двамата е улеснена, тъй като си говорят на италиански език, а и интересно да се отбележи, че са играли един срещу друг в Серия Б.

Белтраме направи задоволителен дебют за ЦСКА във вечното дерби, като записа 82 минути, а в началото на втората част пропусна доста добро положение. Имаше и нелоши пасове в перспектива, макар да не съумя да създаде чиста ситуация за свой съотборник. Срещу Ботев на практика Белтраме ще попадне сред 11-те за четвърти пореден път, като се добавят и контролите с Яблонец и Струмска слава.

Любопитно е да се отчете още, че Вечното дерби бе едва вторият мач на Белтраме в елитно първенство в кариерата му. Предишният е с екипа на Ювентус – на 26 януари 2013 година при равенството с Дженоа. След това Белтраме се е изявявал във вторите дивизии на Италия и Нидерландия. / „Тема Спорт“