Отборите на ЦСКА и Берое не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в истинско зрелще на стадион "Българска армия". Гаюс Макоута откри за гостите в 48-ата минута, но в 54-ата Валентин Антов донесе точката за своя тим. Равенството покачи серията без победа за "червените" в efbet Лига на пет мача. С това равенство ЦСКА остава четвърти с 14 точки, докато Берое са място по-нагоре с точка повече. В следващия кръг "червените" гостуват на Арда, докато старозагорци гостуват на Етър. 

Антон Узунов
76 снимки


Отзивите след мача:

Стамен Белчев: Не сме отписали първенството, искаме да станем шампиони​

Херо: Това е нашият потенциал, заплатите на ЦСКА са в пъти по-големи​

Занев: Четири седмици бях на легло и нямах проблем днес, а деца на по 20 години лежат на терена​

Антов: Определено бих заменил гола с победа​


Преди да бъде даден първия съдийски сигнал, легендата на „червените“ Петър Жеков получи поздравления и подаръци от ръководството на домакините за отминалия си 76-и рожден ден.

Срещата започна с по-активна игра на гостите, но домакините бяха първите, които получиха отличен шанс. В третата минута Али Соу бе изведен сам срещу вратаря, като имаше съмнения за засада, каквото обаче нямаше. Нападателят обаче не успя да преодолее излезлия да го пресрещне напред Християн Василев.

"Заралии" създадоха първата си опасна ситуация три минути по-късно. Тогава капитанът Александър Цветков изведе Еривалдо отдясно в наказателното поле. Нападателят центрира, но Густаво Бусато боксира. Топката стигна обратно в Цветков, а той намери непокрития Гаюс Макоута, който шутира опасно, но в аут.

След бурното начало играта се поуспокои и събитията преминаха в средата на терена. 

В 19-ата минута гостите получиха право да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле, след като Валентин Антов върна топката за Бусато, а стражът я улови с ръце. Изпълнението на ситуацията обаче бе много слабо. Върнат пас извън пеналта намери Фуртадо, който е стреля, но слабо в купа от играчи.

ЦСКА - Берое / efbet Лига, 9-и кръг, 17.10.2020 г.

източник: Антон Узунов

Две минути след това Берое получи нов чудесен шанс за попадение. Александър Василев центрира в наказателното поле на ЦСКА, където непокрит бе Макоута, който стреля от около точката за дузпа, но право в Бусато.

В 23-ата минута Рафаел Енрике проби добре и намери новото попълнение на "червените" Джером Синклер, който обаче стреля в аут от удобна позиция.

ЦСКА - Берое / efbet Лига, 9-и кръг, 17.10.2020 г.

източник: Антон Узунов

Само минута след това много силен удар на Петър Занев, от около 25 метра, бе спасен от Християн Василев.

В 34-ата минута старозагорци имаха нов шанс да излязат напред в резултата. Чудесен пробив направи Макоута, който премина през цялата защита на домакините и опита да шутира, но в последния момент Петър Занев се хвърли на шпагат и успя да предотврати последствията.  

Четири минути преди края на първата част ЦСКА пропусна страхотен шанс. След изпълнение на тъч отдясно на наказателното поле на Берое, Теди Мезаг не успя да изчисти добре с глава и топката попадна на крака на Али Соу. Нападателят веднага шутира от границата на малката пеналтерия, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Василев.

ЦСКА - Берое / efbet Лига, 9-и кръг, 17.10.2020 г.

източник: Антон Узунов

Малко преди на редовното време на първите 45 минути опасно центриране в наказателното поле на Берое не бе засечено нито от Джером Синклер, нито след това и от Соу.

Втората част на двубоя започна ударно за Берое, които откриха. Стив Фуртадо центрира отдясно към Макоута, който бе оставен непокрит в малката пеналтерия и с глава изведе гостите напред.

ЦСКА веднага се хвърли в предни позиции и имаше чудесен шанс да изравни в 53-ата минута, когато Фуртадо се подхлъзна и позволи на Енрике да излезе сам срещу вратаря, но и футболистът на домакините се подхлъзна, позволявайки на Василев да улови топката.

Все пак минута след това домакините изравниха. Новото попълнение на „червените“ Адалберто Пеняранда центрира от корнер в наказателното поле на Берое където Валентин Антов с глава заби топката във вратата на Василев.

В 78-ата минута капитанът на Берое Александър Цветков се пребори добре отдясно на наказателното поле на ЦСКА, влезе в него и опита удар в близкия ъгъл, но в аут.

Две минути след това Али Соу беше намерен с дълго подаване отдясно в наказателното поле. Гамбиецът стреля, но в ръцете на Василев. 

В третата минута на добавеното време Тибо Вион центрира отдясно в наказателното поле, където Али Соу стреля силно с глава, но покрай вратата на Василев. В последните секунди на сблъсъка силен удар на резервата Греъм Кери извън наказателното поле премина над вратата на Берое.


ЦСКА – БЕРОЕ 1:1

0:1 Гаюс Мокоута 48'

1:1 Валентин Антов 54'

Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато – 18. Брадли Мазику, 11. Петър Занев,  26. Валентин Антов (к), 15. Тибо Вион, 10. Стефано Белтраме, 21. Амос Юга, 17. Адалберто Пенаранда, 24. Джером Синклер, 7. Рафаел Енрике, 22. Али Соу   ​

Старши треньор: Стамен Белчев

БЕРОЕ: 1. Християн Василев – 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков (к), 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио Мантека, 25. Георги Ангелов, 29. Еривалдо Ферейра​

Старши треньор: Димитър Димитров

Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Българска армия“, град София