Крайният защитник на ЦСКА Брадли Мазику разказа пред adiac-congo.com за футбола в България. Бранителят на „червените“ не скри разочарованието си от загубения финал за Купата на България, но заяви, че мотивацията в тима е много по-голяма. Французинът с конгоански корени сподели и с кои играчи в първенството поддържа връзка.

19 снимки

„Дойдох в голям клуб като ЦСКА. Една от целите поставени от ръководството бе да се класираме за евротурнирите. Искахме да придружим това със спечелване на Купата на България, но загубихме на финала. Това е футболът“, каза Мазику.

„Поражението от Локомотив Пловдив не занижи нашата мотивация, но това е трофей, който искахме да спечелим за клуба, феновете и нас самите. Беше важно да стигнем до него“, добави още той.

Бранителят на „червените“ разказа и за първите си стъпки в българския футбол: „Първенството е на добро ниво. Не си бях поставил като задача да изиграя определен брой мачове (б.а. има 31 двубоя за ЦСКА през сезона). Вярвам, че клубът е останал доволен от моето представяне. Пристигнах, след като сезона беше започнал и успях да се преборя за мястото си в отбора. Когато дойдох бях изненадан от интензивността на тренировките и мачовете. Беше далеч над това, което преживях в Шолет и Дюнкерк. Трябваше да работя много, за да изравня съотборниците си и да вървя напред“, каза бранителят.

През този сезон Брадли Мазику направи две асистенции: „Все още играя като защитник, но обичам двубоите един на един. Харесвам схемата, в която играе отбора. Преди това съм участвал и в система с петима играчи отзад и бях позициониран почти като крило, но и с четирима в защита не ме забавя да се включвам в атаките. В крайна сметка всичко трябва да бъде балансирано“, заяви Мазику.

„В ЦСКА има много чужденци – бразилци, португалци, но също така играчи, които говорят английски и френски. Имаме преводач и предимно си общуваме на английски. В първенството също се запознах с много играчи. Разговарям от време на време с Гаюс Макута от Бероа, както и с Мавис Чибота от Лудогорец. Много често се виждам и с Дилан Бахамбула от Царско село, защото той живее в София. За момента имах много малко възможности да разговарям с Доминик Малонга от Локомотив Пловдив, защото той дойде по-късно в България“, разказа защитникът на „червените“.