Бразилските футболисти на ЦСКА Жеферсон и Маурисио Гарсес все още не са се прибрали в България и не са подновили тренировки с отбора, пише “Мач Телеграф”. Двамата южноамериканци получиха по-дълга почивка от треньора Саша Илич по време на паузата за националните отбори и се прибраха в родната си. Сърбинът събра тима още миналия четвъртък. Двамата пропуснаха контролата със Септември София, спечелена с 2:0 в неделя, като се очакваше да се завърне у нас в началото на тази седмица и да се включи в заниманията, които бяха подновени във вторник. Оказа се, че Гарсес и Жеферсон и вчера не са били на базата в Панчарево. Не е ясно обаче дали бразилците самоволно са удължили почивката си или имат разрешение от треньора да закъснеят с една седмица. 

Жеферсон, който кара пети сезон в ЦСКА и наскоро дори получи български паспорт, често закъсняваше за началото на предсезонната подготовка в първите си години на “Армията”. Впоследствие дефанзивният халф бе дисциплиниран от пунктуалните и твърди Бруно Акрапович, Любослав Пенев и Стойчо Младенов и започна да се прибира навреме. Това лято обаче той отново прояви своеволие и пропусна първия етап от подготовката, който бе на Панчарево. 

Забавянето на двамата бразилци е много вероятно да им коства участието в мача срещу Пирин в понеделник от 17:30 часа на “Армията”. Все пак, голмайсторът на “червените” през сезона Гарсес - с 6 попадения дотук, може и да попадне в групата и да влезе като резерва. Опции вместо него за фланга са чакащите дебют Жираир Шагоян, Марселино Кареасо и Симеон Александров. Жеферсон пък виси с с 4 жълти картона и така или иначе се очакваше да бъде съхранен за визитата на Лудогорец.