Защитникът на ЦСКА Жеферсон разказа за благотворителната дейност, която извършва за хората от родното му място Салвадор. Бразилецът заяви, че българите са по-затворени и трудно се създават приятелства.

„Винаги съм помагал много на хората в моята общност. Вече пета година организирам благотворителен мач за събиране на храна и дарения за различни организации, които помагат на другите. И в тази пандемия Бог в крайна сметка докосна сърцето ми и също искаше да помогна в този труден момент на толкова много хора, и не само през декември, какъвто е случаят с благотворителния мач. Вече сме в четвъртия месец на дарения и възнамерявам да помагам до края на пандемията“, заяви Жеферсон пред terra.com.br.

“Сега с технологиите и социалните мрежи не е толкова трудно да общуваш със семейството и приятелите си в Бразилия. Говоря с всички, чета и следя много новини, и се опитвам да разбера как е положението в моята страна. Семейството ми винаги се шегува с мен, че пъпът ми е хвърлен в моята общност (смее се), защото напуснах земята си, но тя никога не напусна мен, независимо къде се намирам. Това са думи, които често употребяваме в Салвадор. Винаги, когато имам свободно време, тичам до града и оставам близо до корените си“, добави още бразилецът.

„Мисля, че в Бразилия, не навсякъде, но особено моето място, хората са по-отдадени, по-щастливи, по-възприемчиви...Тук в България хората са по-затворени. Не напускам много дома си. Много трудно се създават приятелства. Но тъй като съм от Салвадор и съм по-щастлив, в съблекалнята мога да заразя българите“, каза Жеферсон.