Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори за DIEMA SPORT след победата с 4:0 над дубъла на Аланияспор в първата контрола на "червените" на турска земя.
 
"Доволен съм от тази контрола. В предишните дни имахме доста тежжи двуразови тренировки. Исках да играем с малко докосвания и се радвам, че това се получи. Създадохме много положения пред вратата на съперника, вкарахме и четири гола. 
 
Ясно е, че в този етап на подготовката има умора, но аз искам играчите със свежи глави на терена. 
 
Футболистите на ЦСКА са сериозни и дисциплинирани - всички са работили през паузата и са в добро състояние. Подготовката им зависи на 70 процента от тях, а останалите 30 от нас, трен треньорите.
 
Наставникът на "червените" беше категоричен, че не иска да се разделя с нито един играч тази зима.

"Разполагам с играчи с голямо качество. Всеки от тях е много важен за мен. ЦСКА винаги ще функционира, но не искам да се разделям с никого. Оферти има, но това не е моя рябота. Разчитам на всички, които са тук в Турция. Ако дойде някоя много сериозна оферта, тогава ще мислим", добави босненският специалист.

Той разкри, че в Алания акцентът на подготовката ще е върху кондицията и тиймбилдинга.  

"За мен това е първа подготовка начело на ЦСКА. Поех отбора в движение, промених системата на игра, но едва сега имам време за повече работа. Нужно е време, но се вижда промяна в играчите - пресираме високо и затрудняваме противника. В личен план си пожелавам  здраве за мен и семейството ми през 2021-а, а в професионален - да зарадвам феновете на ЦСКА с успехи", завърши Акрапович.