Футболистът на ЦСКА Жул Кейта е под въпрос за домакинството на Лудогорец. 22-годишният флангови нападател се контузи по време на дербито с Левски. Гвинеецът започна отлично срещата и откри резултата с глава. Малко след това обаче получи травма и бе заменен в средата на първата част от Георги Йомов. Той вече бе започнал тренировки, но травмата отново му създава проблеми.   

Под ръководството на Любослав Пенев Кейта успя бързо да влезе във форма. Както е известно, той дълго време отсъстваше от България поради семейни проблеми. През кампанията той има 14 шампионатни мача, в които е реализирал две попадения. Освен срещу Левски Кейта се разписа и при домакинското равенство срещу Лудогорец (2:2) през есента.

Антон Узунов
51 снимки

Завръщането на Кейта няма да бъде форсирано. По-важно е не той да е готов за сряда, а за финала на Купата на България. Битката за трофея срещу Арда е на 19 май от 19:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Травма продължава да лекува и Жеферсон. Бразилецът има проблеми с коляното. Треньорският щаб ще преценява дали има смисъл да рискува с пускането му в игра до края на първенството.