Големият талант на ЦСКА - Валентин Антов, вероятно ще бъде новият капитан на отбора. Такъв е сигналът след първите летни контроли на „червените“ с Пирин (2:0) и Литекс (5:2). И в двете проверки Антов стартира с лентата, като действаше в центъра на защитата редом до нидерландеца Юрген Матей. Резерва пък остана досегашният капитан Петър Занев.

Антон Узунов
48 снимки

Това е сериозна индикация, че поне в началото на сезона двойката централни бранители ще е именно Антов – Матей. Най-вероятно двамата ще започнат заедно и в проверката с Монтана в петък. При това положение лентата отново ще бъде носена от 19-годишния талант, който дебютира в елита през април 2018-а, когато треньор отново бе Стамен Белчев. Оттогава Антов натрупа над 50 официални мача за ЦСКА.

Един от резервните капитани през миналия сезон Рубен Пинто напусна с изтекъл договор, а другият Кристиан Малинов е пред трансфер. Показателно е, че той не стартира и в двата спаринга досега. Така капитани занапред ще са Антов и Занев, а в някои мачове не е изключено и Тиаго да носи лентата, тъй като е сред играчите с най-дълъг стаж в тима – ще започне 4-и сезон на „Армията“.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.