Вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас ще напусне клуба. Той се разделя с "червените" по взаимно съгласие, след като беше твърда резерва в последните месеци на Густаво Бусато. 

Спекулира се, че литовецът дори е разтрогнал договора си още преди мача с Берое снощи и по тази причина не попадна в групата. Черниаускас не бе сред 18-те и при успеха с 2:1 над Локомотив Пловдив. От "Армията" неофициално заявиха между двете срещи, че причината за отсъствието на литовеца била контузия.

35 снимки

Истината обаче е, че Черниаускас излиза твърде скъпо на клуба, за да стои като резерва, а освен това е загубил и доверието на щаба. Той бе "закотвен" на скамейката  след дерби с Левски на 1 септември 2019 година (2:2). Оттогава бразилецът Бусато е пазил във всички последвали 27 официални мача. Черниаускас не получаваше шанс дори за Купата на България. 

Черниаускас се разделя с клуба 3 години. Той бързо се наложи като титуляр за сметка на Георги Китанов и в продължение на два сезона беше неизменният №1 под рамката. Стражът записа 75 участия в елита, което е повече от предишния рекордьор сред чуждестранните вратари на "Армията" - Райс Мболи с 54.

В следващите дни ЦСКА се очаква да се раздели и с Божидар Чорбаджийски, както това вече се случи с Рубен Пинто и Едвин Джеси. Почти сигурно ще има и други напускащи, сред които Кристиян Малинов и Евандро. Последните двама се очаква да бъдат продадени за сериозни суми.