Новакът в efbet Лига ЦСКА 1948 смени клубната си емблема. До този момент клубът ползваше подобно лого на фалиралия през 2016 година ЦСКА, а в момента тази емблема се използва от клуба на стадион "Българска армия".

Припомняме, че фирмата „Ред енимълс” спечели търга за емблемата на ЦСКА, плащайки сумата от 8 млн. лева и заведе дело срещу ЦСКА 1948 за неправомерно ползване.

Изпълнителният директор на „червените” Добрин Гьонов сподели, че клубът предприема този ход за да се избегне „напрежение” и „да се разграничи клубът от другия с такова име”.

БГНЕС
18 снимки

Гьонов говори на пресконференцията, на която бяха представени новите екипи на ЦСКА.

"Освен новите екипи, бихме искали да ви представим и новата емблема, с която ознаменуваме завръщането в елита на българския футбол. Тя символизира София, за да подчертаем връзката на нашия клуб със столицата. Причините за новата емблема са две. Преди всичко искаме да подчертаем връзката на клуба със София. Знаете, че през 2016 година отборът на ЦСКА фалира, той бе създаден на жълтите павета, във Военния клуб. През 2016 година нашият клуб бе създаден на същото място. Искахме да засилим тази връзка предвид завръщането ни в най-високото ниво на българския футбол”, коментира Гьонов.

Втората причина поради, която взехме решение да променим нашата емблема е, че искаме да се разграничим от другия отбор в елита, който в момента се казва ЦСКА-София, но допреди 2016 година се именуваше по друг начин. Искаме да се разграничим тотално. Знаете, че ние имаме различни виждания и философии. Ние изповядваме различен морал, и за да няма напрежение я правим тази стъпка”, каза още шефът на ЦСКА 1948.