ЦСКА договори 4-ото си ново попълнение за лятото. Това е крилото Жул Кейта от Ланс. 22-годишният футболист, който е родом от Гвинея, ще играе на "Армията" под наем за един сезон. Споразумението с Ланс вече е факт, а новината бе потвърдена и от френския клуб на среща с фенове в петък вечерта.

Още преди седмица стана ясно, че Кейта е трансферна цел на ЦСКА. Той обаче тепърва трябва да се придвижи от Гвинея до София и не е ясно кога ще бъде представен заради сложната обстановка с коронавируса.

В същото време "Меридиан мач" пък съобщава, че на "Армията" са договорили и защитника на Генк Нето Борхес. "Червените" ще платят 300 хил. евро за 23-годишния бразилец. В договора с Генк обаче ще има заложена клауза, според която белгийците ще могат да откупят обратно левия бек срещу точно фиксирана сума, ако решат, че Нето е развил потенциала си в България.

През настоящия сезон кариоката има 5 мача за първенство, 1 за Купата на Белгия и 1 за Шампионската лига. Нето е купен от от шведския Хамарби през 2018 година и от тогава има 10 мача за Генк. В родината си пък е играл за нискоразредния Табурао.