ЦСКА е в напреднали преговори с бразилския футболист Клейтон, предава „Мач Телеграф“. Той е крило и е на 27 години. „Червените“ остава да представят официална оферта, за да бъде финализиран сделката. Всичко по нея е договорено.

Фланговият футболист има впечатляваща визитка, като играе за някои от най-големите бразилски отбори – Атлетико Минейро и Коринтианс. Кариерата на Клейтон започва в тима на Фигейрензе. От 2016-а до 2020-а година е собственост на Атлетико Минейро, но в този период е преотстъпван на Коринтианс, Баия и Васко да Гама. През 2020/2021 е част от Динамо Киев, с който печели дубъл в Украйна.

start-photo.bg
75 снимки

В момента играе за третодивизонния Сентро Спортиво Алагоано. Клейтон може да играе и на трите позиции в атака, което е отлична новина за Саша Илич, който обича футболистите му да бъдат поливалентни.  Силният му крак е десният, като се отличава с добра скорост и техника.

Най-впечатляващото от кариерата на Клейтон е това, че е играл за младежите на Бразилия на Панамериканските игри през 2015-а година. Тогава тимът стига до бронзовите медали, той вкарва 4 гола в 5 срещи.