Обещаващият португалски нападател на Ещрела Амадора – Диого Пинто, е футболистът от иберийската страна, който е силно желан от носителя на Купата на България – ЦСКА. Пинто е реализирал 11 гола в 19 мача за отбора от Амадора, твърдят португалските медии.

Зимният трансферен прозорец у нас е отворен до февруари, така че родният отбор може да осъществи трансфер, а местният A Bola твърди, че „червените“ ще предложат 500 хиляди евро за услугите на 22-годишния стрелец.

Gulliver/GettyImages
3 снимки

Изданието обаче напомня, че преговорите биха били трудни за реализиране поради важността на Диого Питно в състава на Ещрела и значението, което той има за клуба си. Ещрела Амадора към този момент заема шестото място в португалската Лига 2.

Заемащият второто място във временното класиране в efbet Лига – ЦСКА, вече направи два трансфера през зимата, привличайки Маурисио Гарсес и Брайън Морено, които вече тренират с отбора по време на подготвителния лагер в Турция. Пинто е юноша на Бенфика, след което е играл в италианските Асколи и Потенца, а също така е носил екипа и на португалския Вияфрангензе.