ЦСКА запази преднината си на върха пред Лудогорец на 4 точки, след като победи ЦСКА 1948 с 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Тобиас Хайнц, за когото това е дебютен гол с „червената“ фланелка. Малко след попадението на норвежеца бе отменен гол на домакините, тъй като Евгений Сердюк си поведе топката с ръка.
 
Това е втори успех от два мача за тима от Борисовата градина през тази кампания срещу този съперник. По-рано през сезона ЦСКА победи своя опонент с 2:1 след драматичен обрат на "Българска армия".
 
Днешният двубой на стадиона в Бистрица бе чакан с голямо вълнение, но не предложи кой знае какви положения, с изключение на последния половин час, в който гостите бяха по-съобразителни и можеха да си осигурят дори по-голям успех на фона на небляскавата си игра. 

startphoto.bg
96 снимки

ЦСКА 1948 - ЦСКА

източник: Sofascore.com


Страхотен ранен шанс се откри за домакините! Бастунов се озова сам срещу Бусато в третата минута и стреля от въздуха, но право в тялото на бразилеца. След още десетина минути игра Елитон се извиси над всички при центриране от фал на Русев, но стреля малко над напречната греда. 

ЦСКА отвърна с удар от пряк свободен удар на Тибо Вион по земя - Наумов внимаваше и улови. В 29-ата минута контра на ЦСКА 1948, развита от Русев, завърши с удар на Умарбаев в тялото на Матей. След това Юга засече подаване на Вион от корнер, но топката бе прекалено висока за африканеца, който не успя да я насочи добре.

LAP.bg
88 снимки

Чочев опита да изостри една атака в началото на втората част и намери отлично Топузов, който центрира добре за Сердюк, но в крайна сметка се оказа, че фланговият футболист е бил в засада. 

Около 10 минути след подновяването на играта, нова засада осуети тънък пас на Умарбаев, извел Чочев сам срещу Бусато.

startphoto.bg
78 снимки

В средата втората част ЦСКА удари! Назон пое топката с гръб към вратата в центъра и със страхотен пас в коридор потърси и в крайна сметка изведе Хайнц, който излъга майсторски Лясков и с удар в долния десен ъгъл на Наумов откри.

В 71-ата минута Евгений Сердюк избяга от отбраната на гостите и прати топката в мрежата на Бусато. След ВАР преглед се оказа, че украинецът си е помогнал с ръка и голът не бе зачетен.

Добра атака на ЦСКА, минала през Де Нойер на левия фланг, бе притъпена от забавяне в подаването на Морено към Хайнц. Норвежецът опита техничен удар, но не намери вратата.


FT / ЦСКА 1948 - ЦСКА 0:1

0:1 Тобиас Хайнц 66`

 

 

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 2 Джонатан Перейра, 3 Райън Бидунга, 14 Елитон Джордж, 4 Ангел Лясков, 18 Ивайло Чочев, 39 Парвиз Умарбаев, 20 Ангел Бастунов, 10 Георги Русев, 25 Евгений Сердюк, 99 Радослав Кирилов

Треньор: Тодор Янчев

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 21 Амос Юга, 2 Юрген Матей, 6 Християн Петров, 5 Брадли Де Нойер, 15 Тибо Вион, 3 Жеферсон Телес, 7 Джонатан Линдсет, 10 Маурисио Гарсес, 26 Марселино Кареасо, 9 Дюкенс Назон

Треньор: Величко Капланович