Отборът на ЦСКА се изправя пред едно от най-сериозните си изпитания от началото на сезона днес от 19:15 часа, когато приема на “Българска армия” намиращия се в отлична форма тим на Ботев Пловдив. Двубоят може да бъде проследен пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще ви държим в течение с всичко най-интересно. 

Двата тима вървят в челото на класирането, като пловдивчани са втори с 21 точки. Столичани вървят трети с 19, но имат и три мача в запас. В отминалия кръг и двата съперника се поздравиха с успех. Ботев надви ЦСКА 1948, докато ЦСКА се справи с Царско село. 

Треньорът на домакините Стойчо Младенов няма проблеми със състава. Извън сметките му са единствено Мено Кох и Бисмарк Чарлс, който ще започне пълноценни тренировки през следващата седмица. Очаква се от първата минута да стартират Тибо Вийон в халфовата линия и Жорди Кайседо на върха на атаката. Французинът ще си партнира с Карло Мухар, който отбеляза победния гол срещу “царете”. 

В отбрана Младенов няма да променя нищо, като карето пред Бусато ще е съставено от Мазику, Лам, Матей и Турицов. Федерико Варела ще остане резерва за сметка на Греъм Кери, който прави добър сезон на новата си позиция зад нападателя. По крилата ще връхлитат Вилдсхут и Йомов. 

Наставникът на пловдивчани Азрудин Валентич също няма големи кадрови проблеми. Под въпрос до последно бяха Па Конате, Антоан Бароан и Димитър Тонев, но се очаква първите двама да започнат от началото на мача.

Французинът ще поведе атаката на “канарите”. Тримата в защита ще са Супрайен, Янсон и Генев, а по крилата ще действат Конате и Току. Двубоят ще даде отговор доколко са основателни шампионските амбиции на домакините, на които до края на есенния полусезон предстоят двубои основно срещу представители от топ 6 в класирането и намиращи се в добра форма състави. 

Вероятни състави: 

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Мазику, Вион, Мухар, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо. 

Ботев ПловдивАргилашки, Супрайен, Янсон, Генев, Конате, Мертенс, Рабей, Току, Неделев, Бароан, Маркиньос;