ЦСКА се е заел с осъществяването на още един сериозен инфраструктурен проект освен предстоящата реконструкция на стадион "Българска армия".

"Червените" ще изградят чисто нов тренировъчен комплекс в София, а мястото вече е избрано. Базата ще се ползва за нуждите на детско-юношеската школа и ще представлява доста по-модерна версия на "Червено знаме", разрушен през 2010 г. за построяването на най-голямата спортна зала у нас "Арена София".

ЦСКА планира да изгради няколко терена с нормални размери и изкуствена настилка, както и общежитие за децата, които не са от София. Към момента много от тях живеят на хотел в столицата и се налага всеки ден да пътуват по няколко часа за училище и тренировка.

Оптимистичните нагласи са, че изграждането на базата ще отнеме около две години. Когато тя е готова, там ще се премести школата на клуба, с изключение на втория отбор. Дубълът ще остане в Панчарево, където ще се готви и представителният тим.

Новите изкуствени терени ще могат да приемат мачове от елитните юношески първенства. Нещо, което в момента е невъзможно на игрищата пред "Армията" заради малките им размери и амортизирано състояние.