Централният защитник Мено Кох ще пропусне третата контрола на ЦСКА в Австрия, пише „Мач Телеграф“. В петък от 19:00 часа „червените“ излизат срещу австрийския първенец Ред Бул Залцбург в най-престижната си лятна проверка.

Нидерландският бранител обаче най-вероятно няма да бъде рискуван от лекарския щаб, след като срещу Кематен (5:3) той получи контузия и бе принудително заменен още в 21-ата минута от Християн Петров. Кох не игра и в първата проверка с германския Гройтер Фюрт (1:4) през миналия уикенд, като травмата му го измъчваше още от София.

6 снимки

Срещу доскорошния член на Бундеслигата пък друг защитник – Енес Махмутович, пък също напусна терена в средата на първото полувреме и впоследствие се оказа, че има оток в коляното, заради което националът на Люксембург ще се подготвя на облекчен режим до края на другата седмица.

В отсъствието и на възстановяващия се капитан Юрген Матай, старши треньорът Саша Илич разполага за центъра на отбраната само с младите Християн Петров и Росен Маринов, които действат доста колебливо дотук, а срещу Гройтер Фюрт бе преквалифициарн Жеферсон, но бразилецът също разочарова и имаше вина за третия гол на немците.

ПФК ЦСКА
9 снимки

Предвид факта, че миналото лято Мено Кох се оказа със скъсано сухожилие именно след лагера в Австрия заради форсирано връщане към тренировъчния процес, е много вероятно нидерландецът изобщо да не се появи на терена в оставащите три контроли на „червените“, като след РБ Залцбург алпийският им камп ще завърши с мачове с румънския Сепси (27 юни) и унгарския Ференцварош (28 юни).

ЦСКА вече загуби един играч дотук – десния бек Александър Бучков извади рамо срещу Гройтер Фюрт и вече се прибра в София. 18-годишният бранител получи разкъсване на лабрума и тези дни трябваше да се подложи на допълнителни изследвания, които да покажат дали има нужда от операция.

Иначе в лазарета е и Мартин Смоленски, който не попадна в групата за спаринга с Кематен, но при него не става въпрос за нещо сериозно.